Közlemény a nyári táborozásról

2018.10.01 17:43

2018 nyarán, június 3. és 4. hetében rendezte meg iskolánk az EFOP-3.3.5-17 pályázati program keretében megvalósítandó tematikus napközis táborokat.

2018.06.18-22. között a Környezetvédelem, természetismeret, tudatos fogyasztói magatartás tematikán belül a „Hunyadiéta” elnevezésű program valósult meg 22 gyermekkel. A program keretén belül lehetősége nyílt a gyermekeknek a következő témákban elmélyedniük:

·         szelektív hulladékgyűjtés

·         Én és komposztálható hulladékaim

·         A fa, nemcsak egy fa

·         Én és az ételeim

Ezen a héten sor került kézműves foglalkozásokra, csapatépítő játékokra, lóti-futi versenyen belül titkos írásra, találós kérdésekre, puzzle-re s más egyéb feladattípusok megoldására.

A hét folyamán a gyerekek látogatást tettek a Természet Házában, a Ciróka Bábszínházban, a Leskowsky Hangszergyűjteményben valamint a Fővárosi Növény-és Állatkertben.

A 2018.06.25-29-ig megvalósuló hét a „Billentyűverő” elnevezést kapta.

Ebben a projektidőszakban a gyermekek megismerkedtek az informatikával kapcsolatos fontosabb tudnivalókkal, azok alkalmazásával, valamint az okoseszközökkel, azok tudatos, magabiztos használatával.

A gyermekek az alábbi programelemeken vehettek részt:

·         Programozás a Dr. Code Digitális Oktatási Központ szervezésével

·         Projektfeladat - minecraft az életben

·         Az okoseszközök jellemzői, játékok

·         Okoseszközök használata a környezetünkben - kimozdulás

·         A jövő okostelefonja

Ezen a héten a csoport a Szegedi Vadasparkban tett kirándulást, amely fontos kiegészítője volt a többi programelemnek, kitűnő lehetőséget kínált a kötetlen ismeretszerzéshez, illetve a tanulóközösség kialakulásához.

A megvalósult programelemek mind a két hét esetében hasznosnak bizonyultak, mind a képzések, mind a kiegészítő programok (játékok, kirándulás) jó hangulatban teltek. A gyermekek motiváltan, kellő nyitottsággal vettek részt, az oktatási és az azt kiegészítő játékos foglalkozásokon. Élmény volt együtt tanulni és élmény volt együtt lenni.