Karácsonyunk a médiában

2014.12.20 13:16

Kecskemét - Karácsonyi ünnepséget rendezett a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolája pénteken 10 órától az iskola tornatermében.

Az év utolsó tanítási napja igen sok meglepetést tartogatott a Hunyadi János Általános Iskola diákjainak, ugyanis a hagyományoknak megfelelően ekkor tartották a karácsonyi ünnepségüket. A karácsonyi műsorra meghívást kaptak a Napsugár Óvoda óvodásai valamint a Hunyadi János általános Iskola nyugdíjas pedagógusai is.

Az iskolás osztályok szintén a hagyományoknak megfelelően nem közös produkcióval készültek, hanem minden osztály külön - külön letette a maga jelképes ajándékát - egy - egy műsorszám formájában - a közös fenyőfa alá. Az osztályok produkcióink kívül még az iskolai kórus is fellépett, hasonlóan a fejlesztő csoport növendékeihez.

A műsor végig tükrözte, hogy a gyerekek szívvel - lélekkel készültek az előadásra, arra, hogy társaiknak örömet szerezzenek. Ugyanakkor a komolyság ellenére mégis felszabadultan, boldogan álltak a színpadon: énekeltek, táncoltak vagy éppen verset mondtak.

Pölös János tagintézmény-vezető köszöntőjében elmondta, hogy a karácsony igazi szellemisége a szeretetben nyugszik. Az ünnepek közeledtével meg kel valósítanunk a saját életünkben, hogy a szeretet minél többször és minél többféle formában öltsön alakot. 

A karácsonyi ünnepi műsor végén díjazásban részesültek a betlehemkészítő verseny győztesei. Az iskolai osztályok fenyőfáit pedig ebben az évben is rászoruló családok kapták meg, akik nagy örömmel vették birtokba a "Hunyadi-Jézuska" ajándékát.

A közönség soraiban ülő nyugdíjas Hunyadis pedagógusokat a műsor után még kötetlen beszélgetés várta a könyvtárban. A vendégek megelégedett arcát nézve és szűnni nem akaró tapsát hallgatva egyértelmű, hogy az üzenet, a szeretet üzenete ezen a délelőttön célba ért a Hunyadi János Általános Iskola karácsonyi műsorában.

keol.hu/kecskemet/karacsonyi-unnepseg-a-hunyadi-janos-altalanos-iskolaban