Mézeskalács receptje
hozzávalók / 4 adag
100 dkg finomliszt
30 dkg cukor
30 dkg margarin
25 dkg méz (jó minőségű)
3 db tojás
3 kk gyömbér (őrölt)
3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
3 kk fahéj
Vagy 9 kk mézeskalács fŰszerkeverék, de szerintem 7 kk is
elég.
1 ek szódabikarbóna
1 cSípot só
elkészítés
Egy edényben, kis lángon melegítsük fel a mézet, adjuk
hozzá a fűszereket, majd a tűzről levéve keverjük simára a margarinnal, tegyük
félre.
A tojásokat verjük habosra a cukorral.
A szódabikarbónát és a sót keverjük el a liszttel, adjuk
hozzá a mézes és a tojásos keveréket, majd gyúrjuk össze. Aránylag lágy tésztát kapunk. Pihentessük egy
éjszakát hűtőben.