Mézeskalács receptje

2016.12.10 16:50

hozzávalók / 4 adag

100 dkg finomliszt

30 dkg cukor

30 dkg margarin

25 dkg méz (jó minőségű)

3 db tojás

3 kk gyömbér (őrölt)

3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)

3 kk fahéj

Vagy 9 kk mézeskalács fŰszerkeverék, de szerintem 7 kk is
elég.

1 ek szódabikarbóna

1 cSípot só

                       

elkészítés

Egy edényben, kis lángon melegítsük fel a mézet, adjuk
hozzá a fűszereket, majd a tűzről levéve keverjük simára a margarinnal, tegyük
félre.

A tojásokat verjük habosra a cukorral.

A szódabikarbónát és a sót keverjük el a liszttel, adjuk
hozzá a mézes és a tojásos keveréket, majd gyúrjuk össze.  Aránylag lágy tésztát kapunk. Pihentessük egy
éjszakát hűtőben.