Hunyadi Sportnap

2018.10.18 15:29

A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolájában 2018. október 13-án főzéssel egybekötött őszi sportnapon vehettek részt a szülők és a tanulók egyaránt. Az időjárás is kegyesen hozzájárult ahhoz, hogy mindenki a legjobban érezhesse magát ezen a verőfényes őszi napon.

A sportnap keretében idén is megrendezésre került a „ Hunyadi-futás ”, amely az iskolán kívül, a városrészben zajlott.  Az iskolakör után elkezdődtek a sportprogramok külön az alsó tagozat és külön a felső tagozat számára. Az alsósok vidám, mozgásos sportversenyeken vehettek részt. A felső tagozatot pedig többfajta sportág- többek között foci, asztalitenisz, kosárlabda – várta, ahol versenyszerűen mérhették össze a csapattagok a tudásukat. Az esemény rangot jelent a diákok között, egészséges versenyszellem motiválja őket a jobb eredmény eléréséért.

Amíg a gyerekek sportoltak, addig a szülők gondoskodtak az elhasznált kalória pótlásáról; hiszen minden osztály szülői közössége nagy lelkesedéssel készítette a finomabbnál – finomabb ételeket.  A sláger a paprikás krumpli volt, ami legalább ötféle változatban rotyogott a bográcsokban.  A főzéshez az alapanyagokat a „ Menő Menzák ” pályázat biztosította, melyen a Hunyadi Iskola 20.000.000 Forint támogatást nyert 2018-ban.

Az emlékezetes nap után a sportversenyek díjátadása és ízletes ebéd várta a résztvevő tanulókat és szülőket egyaránt.